Rensk av takrenner

Vaktmesterservice Innlandet kan hjelpe deg med rensk av takrenner hvis disse henger høyt og er vanskelige å komme til. Da vil du være klar for mer regn i høst, og snøsmeltingen når våren kommer.

Når et nedløp går tett renner vannet over kanten på takrenna

Hvis du har løvtrær nært huset og trekronene i nærheten er høye, havner det ofte blader i takrenna. Det kan lønne seg å sjekke takrenner og nedløp hver høst, gjerne etter at løvfellingen er over. År for år samler det seg løv i rennene hvis disse ikke blir rengjort, og på ett eller annet tidspunkt går det tett i nedløpet. Da går takrennene fulle av vann, og det renner over kanten. En rensk om høsten når det begynner å bli en viss bladmengde er et godt forebyggende tiltak mot tette nedløp.

En takrenne som er NESTEN tett om høsten har større sjanse for å gå tett om våren når snøen smelter av taket. Da er det fort gjort at du har mange tusen liter vann som i verste fall vil renne nedover kledningen på huset, i stedet for å følge nedløpet. På små eneboliger med en etasje kan du få gjort mye selv ved hjelp av en stødig stige, hansker og en hageslange med godt trykk.

På store bygninger er det imidlertid ikke like enkelt. Hvis det er mange meter opp til takrenna er det en potensiell fare for både liv og helse å klatre opp med en lang stige uten sikringsutstyr. Når vi i Vaktmesterservice Innlandet får et slik oppdrag stiller vi med lift, og kyndig personell til å utføre jobben på en sikker måte. Vi sender først ut en person for å vurdere jobben, og sjekke tilgjengelighet. Når det er gjort får du en prisantydning på jobben, og vi avtaler tidspunkt.

For noen dager siden utførte vi rensk av takrenner på en gård i Hernes. På gårdens våningshus var det om lag fem meter fra bakkenivå og opp til takrennene. Det sier seg selv at det ville medføre betydelig risiko å klyve opp med stige. Med lift var jobben gjort i en fei.

På et stort gårdshus i Hernes var det fem meter opp til takrennene. Ved hjelp av lift utføres rensk på en sikker måte.